Kardiyoloji Nedir?
Bölümümüz yemek borusu, mide, ince bağırsaklar, kalın bağırsaklar, karaciğer, safra kesesi, pankreas organlarına ait hastalıkları konu alan bir bilim dalıdır. Sıklıkla bu organların ülser, gastrit, sarılık, siroz, spastik kolon (irritabl bağırsak sendromu: İBS), safra kesesi taşları ve iltihabı, mide-bağırsak kanserleri, hemoroid (basur) gibi bilinen hastalıkları ile ilgilenilmektedir.
C13 Ve C14 Üre Nefes Testi
Midede Helicobacterpylori isimli, gastrit ve ülsere neden olan bakterinin varlığını saptamaya yarayan, kolay, güvenilir bir testtir.
Test yaklaşık 30 dakika sürmekte, testin başında ve sonunda nefesle verilen havadan örnekler alınarak bu bakterinin midedeki varlığı araştırılmaktadır. C13 nefes testi radyoaktif madde içermemektedir.
Bu Hastalıkların Teşhis Ve Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?
Bugün için gelişmiş biyokimyasal tetkikler, radyolojik tetkikler ( çeşitli filmler, ultrasonografi, tomografi ve MR gibi) teşhis yöntemlerinden faydalanılır. Özellikle yemek borusu, mide ve duodenum hastalıkların teşhisi için hastayla konuşup, muayene sonrasında endoskpi (gastroskopi) yapılarak teşhis konmaktadır.
- Endoskopik Yöntemler
- Karaciğer Biyopsisi
- Kapsül Endoskopi
- Mide Balonu
- 24 Saatlik Özofagiyal pH Monitorizasyonu
Sıkça Sorulan Sorular
Telefon ve mail aracılığı ile doktorlarımıza en çok sorulan soruları sizin için derledik.
Gastroenterolog Kimdir?
Gastroenteroloji Bölümü Hangi Hastalıkları İnceler?
Gastroenteroloji bölümü yemek borusu, mide, bağırsak, pankreas ve karaciğer hastalıklarının tanısını koyarak cerrahi işleme gerek kalmaksızın endoskopik ve medikal tedaviler gerçekleştirir.